понедельник, 18 мая 2020 г.

ВЕБІНАР ЯК СУЧАСНИЙ СПОСІБ САМОРОЗВИТКУ 

Всім відоме поняття "семінари" та їх користь у процесі навчання. Семінари допомагають слухачу отримати, обробити та попрацювати над певною інформацією. Під впливом часу та нових технологій вони модернізувались, утворивши новий жанр - вебінари.
Звісно, вебінари за смисловим навантаженням мало чим відрізняються від семінарів - в основному тільки онлайн-форматом, що робить їх набагато зручнішими для відвідування. 

"Вебінар як особлива форма навчання з'явився в кінці 1990-х рр., коли в мережі Інтернет стали масово використовуватися надійні системи конференц-зв'язку. Торговий знак «Webinar» був зареєстрований в 1998 р.; в даний його власником є компанія InterCall." - зазначено на Освіта.ua. Але актуальним став не так давно.
  
Зараз дуже модною життєвою тенденцією  є саморозвиток: суспільство прагне розвивати свої таланти, постійно отримувати нові знання із зовсім різних сфер, самореалізовуватись як особистість. На мою думку, на виникнення та становлення цього принципу також вплинув розвиток мережі Інтернет. Більше не потребується бігати по всьому місту, відвідуючи курси для вивчення английської або менеджменту - це можна зробити вдома, в комфортному для себе середовищі. Вебінари є невід'ємною частиною в системі отримання додаткової освіти - вони дозволяють працювати в режимі реального часу не виходячи з дому.

Вебінари використовуються як для саморозвитку, так і для дистанційного навчання. Вони мають вигляд онлайн-конференції, де лектор перед аудиторію бажаючих порушує певне питання, ділиться інформацією, а потім відповідає на питання глядачів та дискутує з ними. Особливо такий спосіб корисний для людей, хто має більш розвивену слухову пам'ять - вебінари для таких особистостей більш ефективні, ніж, наприклад, підручники або текстові онлайн-курси. Також, особисто для мене інформація набагато краще запам'ятовується коли є можливість перепитати незрозуміли деталі та обговорити питання загалом. Однією із найбільших переваг вебінару є те, що вони не дорогі або взагалі безкоштовні. Варто зазначити, що вебінари існують на дуже різноманітні теми та для аудиторії різного віку.  
Цікаві вебінари можна знайти за такими ресурсами: 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ВЕБІНАР ЯК СУЧАСНИЙ СПОСІБ САМОРОЗВИТКУ  Всім відоме поняття "семінари" та їх користь у процесі навчання. Семінари допомагають...