четверг, 7 мая 2020 г.

СТИЛЬ: ЯК ЗНАЙТИ ВЛАСНИЙ

Кожен, хто любить писати і вміє це робити, мають свій стиль. Але що робити щоб знайти власний? Для цього дуже корисними є тренування. А як почати? Саме тому існує книга Ремона Кено "Вправи зі стилю" і значно облегшує життя майбутнього журналіста/журналістки або письменника/письменниці. Спробуємо дотримуватись короткого плану.

1. Обираємо новину.
Я обрала новину від 23го квітня 2020 року з онлайн-газети "День":


Перебуваючи на карантині, світова музейна спільнота знаходить тисячі способів, щоб продовжувати ділитись знаннями із своїми відвідувачами, закликаючи їх залишатись вдома. Один із найпоширеніших та найцікавіших способів — це музейні флешмоби. Так, днями британський Йоркширський музей запустив новий флешмоб #CreepiestObject, у рамках якого закликає музеї поділитись фотознімками найстрашніших музейних експонатів. Національний заповідник «Софія Київська» зі страшенним задоволенням долучається до флешмобу.

2. Обираємо стиль.
Для кращого результату я обрала декілька стилів, які здались мені найцікавішими: зворотній порядок, видавнича анотація та навпаки.

У ЗВОРОТНЬОМУ ПОРЯДКУ 
Із страшенним задовленням національний заповідник "Софія Київська" долучається до флешмобу. Фотознімки найстрашніших музейних експонатів - ось в чому полягає новий флешмоб #CreepiestObject, що днями запустив британський Йоркширський музей. Музейні флешмоби - це один із найпоширеніших та найцікавіших способів світової музейної спільноти продовжувати ділитися знаннями із своїми відвідувачами, закликаючи іх залишатися вдома під час карантину. 

ВИДАВНИЧА АНОТАЦІЯ
Світ опанований невідомою хворобою, у зв'язку з чим всі країни перебувають у стані карантину. Людство деградує, присвячуючи весь свій час соцмережам та відеоіграм. Світова музейна спільнота вирішує поділитися з усіма знаннями найцікавішим та найпоширенішим способом - музейним флешмобом. Музеї різних країн кожного дня долучаються до флешмобу і діляться фотознімками найстрашніших музейних експонатів, в тому числі і національний заповідник "Софія Київська". Що може піти не так? Те, що разом із вірусом, саме у "Софії Київській" прокидається стародавнє зло, насичуючи найстрашніші екпонати енергією і змушуючи їх сходити з фотографій через екран гаджетів. І вони йдуть, що захопити світ. Чи вдасться це їм? Читайте.
Новий фантастичний роман українського видатного письменника Н. б'є всі рекорди. Його лаконічне зображення персонажів, геніальні діалоги, вражаючий екшн та абсолютно несподіваний кінець заполнили серця читачів по всьому світу. Він -  український Стівеном Кінґ у світі літератури.

НАВПАКИ
У робочі дні місцева музейна спільнота губить всі способи, як не ділитись знаннями із чужими відвідувачами, закликаючи їх виходити на вулицю. Один з найсекретніших та найнудніших способів  - музейні флешмоби. Так, рік тому японський Токійський музей заборонив старий флешмоб #PrettiestObject, у рамках якого він забороняє музеям поділитися відеозаписами найгарніших музейних експонатів. Місцевий музей "Олеся Первомайська" з чудовими сумнівами заперечує флешмоб.


Як можна побачити на моєму прикладі, такі тренування покращують стилістику та допомагають виділити стиль, писати в якому сподобалось найбільше, а також розвивають критичне мислення, креатив, одночасно розважаючи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ВЕБІНАР ЯК СУЧАСНИЙ СПОСІБ САМОРОЗВИТКУ  Всім відоме поняття "семінари" та їх користь у процесі навчання. Семінари допомагають...